29 Mayıs 2021 Cumartesi

SATURN

   

       Öner Döşer'in Saturn'ü çok seveceksiniz videosunu dinledim. Sizlere videoda anlatılanları özet olarak blog sayfamda yazdım.

    Saturn zodyakta bir gezegen. Astroloji haritamızda da bir burçta ve evde bulunur. Saturn gezegeni 17 Aralık 2020 den 7 Mart 2023 yılına kadar Kova burcunda seyahat edecek. Yeni bir dünya düzenin kurulmasına, eski düzenlerin bitişine şahit olacağımız dönemler. Birşeylerin sonunda olduğumuz bir düzenin içinde olduğumuzu anlıyoruz. Bugüne benzemeyen bir dünya olacak.

        Saturn deyince aklımıza bilgelik ve olgunluk gelir. Kova burcuda aklı selim olmayı, doğru ve yanlışı çok iyi bilmeyi ifade eder

    Kova burcu halkı temsil eder. Bilge insanın burcu. Daha farkındalıklı, daha bilinçli hareket etmesi gerektiğini anlatıyor. Kova burcu, kollektif toplumsal hareket etmenin burcudur. Bireysel olandan kollektif olana dönmemiz gerektiğini ifade eder. Kendimizi update etme zamanımızın geldiği dönemdeyiz. Galip gelmek istiyorsak takım olmayı öğrenmeliyiz. Saturn, Kova burcunda yöneticilik üstlenir. Kova burcunun doğasını en iyi temsil eder. 

    Göklerin bilgeliğine ulaşmak için daha temiz bilince sahip olmamız gerekir. Saturn Kova burcunda izole olmamız gerektiğini anlatıyor. Neyi yanlış yaptım, neyi doğru yaptım. Kendi içine de dönmek. Şapkayı önümüze alıp düşünme zamanı. Saturn özeleştri demek. 

    Uzaydan gelen zararlı ışınımlara açık olduğumuz bir dönem. Çin'in isminin fazla geçmesinin nedenlerinden biri, Çin'in burcu Kova, Ay burcu da kova olmasıdır. Teknolojik alanda başarı sağlayabilirler.

    Saturn genel anlamda yaşlıları, yaşı ileri olanları temsil eder. Kova burcunda da da başkalarına idealistçe hizmet etme bilincini temsil eder.

    Kozmoloji içersinde ölümsüzlük, sınırsızlık, eskilerin sonsuzluk dediği Satürn ile bağdaştırılır. 

    Saturn 7. kat gök küreyi anlatır.

    1. Ay

    2. Merkür

    3. Venüs

    4. Güneş ( Tasavvufta Mutmain)

    5. Mars

    6. Jüpiter

    

   Eski kozmolojide her bir gök kubbesinde görevliler vardır. Hz. Muhammed A.S.’ın 7. kat göklere miracında selamlaşarak yükselir” diye anlatılan bedensel ve ruhsal bir miraçtır. Aynı bu şekilde Muhiddin Arabi, Abdul Kerim Cili'nin de mirac ettiği söylenir. Tabi onlarınki astral seyahat gibi bahsedilir. Her bir katta peygamberle sohbetlerinden bahsederler.

    Toplum için idealleri olanlar, toplum için iş yapanlar yüceltilirler. Bilgi paylaşın. Bütünün hayrına yazın, anlatın, konuşun.

    Astrolojinin Hermes'ten ya da İdris A.S. geldiği söylenen bir bilgidir.  Hermes'ten bilgileri İslami çevreler 9. yy sonra alıp, benimsemişler, incelemeye başlamışlar.  Çünkü Hz.İdris A.S.’a ilk kez vahiy yoluyla geldiği bilgisi vardır.

    Saturn 12 burcu yaklaşık 30 yılda geçer. Gökyüzünün en kıymetilisi diye bilinir. 7. kat gökyüzünü temsil eder. Divan edebiyatında Keyvan, Doğu Astrolojisinde Zuhal olarak bilinir. Olgunlaşma, bilgeleşme Saturn ile alakalıdır.  

    İnsanın tekamül sürecinde 7 katın üzerinde olan 8. kat sabit yıldızlar küresi, ilahi emrin Satürn ile düştüğü, aya kadar geldiği. Biz Ay altı alemde, Dünya madde aleminde olduğumuz için oraya kadar iner. İnsanın yolculuğunda, ruhun yolculuğunda en parlak ışığın olduğu alemden Satürn'den itibaren Jüpiter, Mars, Güneş, Venüs, Merkür, Ay ve nihayet madde alemine inişi esnasında, tekrar yükselmek üzere madde aleminde bazı imtihanlardan geçer. Nihai hedefi sonsuzluğuna tekrar ulaşmaktır. Bu aynı şekilde Ay üstüne geçerek Merkür, Venüs, Güneş, Mars, Jüpiter ve Satürn'e tekrar ulaşmakla alakalıdır. Bu yüzden Satürn sonsuzluğun gezegeni olarak tanımlanır. Çok kıymetli olarak görünür. 

    Doğum haritamızda 7 gezegenden bir tanesi  kişinin ruhaniyetini en çok ifade eden ruhtur. Ruhsal anlamda onu en çok yöneten, domine eden, yöneten enerjiyi temsil eder. Doğum haritamızda bu gezegen hangisi ise bu 7 gezegenden onun burç yerleşimi, ev yerleşimi, açıları da kişinin hangi gezegenin temsil ettiği sevgi ile tekamül ettiğidir. Hz. Mevlana'nın ifadesindeki gibi "Neyi seversen O'sun sen"

    Muhyiddin Arabi'de şöyle birşey vardır ;

    Yaratılış Pazar günü Güneş'in gününde başlamıştır. Onun verdiği bilgilere göre. Kün Ol emriyle başlamıştır. Alem zaten işitmeyi önceden Allah'ın ilmiyle bildiği için olmaya başlar. 6 gün yaratış devam eder. Satürn ilk aklın temsilcisidir. 7. gün sabah Cumartesi gününe denk gelir. Saturday, Satürn günü olarak geçer. 6 günlük yaratıştan sonra 7. gün zaman kavramının devreye girmesi ile alakalıdır. Hepsini kapsayan. Mitolojide Kronos zaman Tanrısı olarak anılır. Gezegenlerin niteliği olarak. Biz Allah diyoruz. Başka yaklaşımlarda vardır. 

    Zaman enerjisi çok önemlidir. Satürn bunu temsil ediyor. Sıfatı Kelam. Saturn'e denk gelen Peygamber Hz. Muhammed A.S'ın " O yaratılış ve ahlak bakımından bana insanlardan en çok benzeyen idi dediği Hz. İbrahim'e veriliyor. Eski alimlere göre Meleği; İsrafil, Abdullah olarak tanımlanıyor. 

    Hz. Muhammed A.S'ın 7. kat ziyareti sırasında " Sırtını Beytülma'mur'a dayamış,kürsi üzerinde oturan ak saçlı, ak sakallı bilge bir adamdı " diye birşeyden bahsediyor.

    Satürn gezegeni bu yüzden Ak saçlı, Ak Sakallı bilge adam tarifine uyan bir gezegendir. 7. katta yer aldığı için ölümsüzlük yeri olarak görülür. İlk aklın sırlarını taşır. Ruhlar parlak bir ışık içinde olan Satürn'ün bulunduğu 7. kattan Dünya'ya düşer. İmtihan yeri olan Dünya'yı da tekamül ettikçe 7. kata yani Satürn'e tekrar yükselmeye başlar. Orada ölümsüzlüğe kavuşur. 

    Satürn Astrolijide giriş ve çıkış kapılarını temsil eder. Babil'den gelen bilgilere göre 1. ve 8. evi temsil eder. 1. Ev; Yaşam, hayata geliş. 8. Ev ; Ölüm, hayatın sonunu temsil eder. 

    Abdul Kerim Cili ;

    Satürn Makamı, Zuhal Makamıdır. Konakların en kıymetlisi,değerlisidir. Satürn koyu renkleri, siyah rengi temsil eder. Yüceliğine ve uzaklığına işarettir. Semaların en faziletlisi, kainatın en yücesi olan sema burasıdır. 

    Kova, derin bilginin, bilgeliğin burcu. Alim sıfatına karşılık gelebilir. İlimde derinleşmek. İnsan oğlunun bu dönemde yaptıklarının daha farkındalıkla, bilerek, derine inerek yapacağı bir zaman diliminde olduğumuzu gösterir. İnsanoğlunun kendisi için daha güzel bir gelecek başlatmak için adeta kendini adaması, toplum için çalışması ve fikirsel dönüşüm yaratması zamanını ifade ediyor. Zorluklar, mücadeleler olabilir. Bilgelik, tekamül dediğimiz süreç olgunlaşmayı, zorlukları aşmayı beraberinde getirir. İdrak bu manada çok önemlidir. Niçin yapıyorum? Ne yapıyorum? Kim için, ne yapıyorum? Bunu farketmek. 

    Satürn klasik astrolojide en ağır hareket eden gök cismidir.

    Sıkıntılı, zorlu deneyimler yaşıyor olsakta bir taraftan da bütün bunlarla gelişiyoruz. İnsanlık bu dönemde gelişecek ise Satürn'ün Kova burcuna geçmesi ile çok alakalı. 

    Kova burcu, insanların bilincinin dönüşümünü temsil ediyor. 

    Saturn Kova burcunda rahat ediyor. Saturn derin felsefenin sırrı. Sabrın uç noktası, kendini adamanın zirve noktası. Bu yüzden doğum haritalarımızda Satürn'ün geçiş yaptığı ev, Kova burcu hangi alana denk geliyor ise bizim kendi içimize dönüp, kendimizle de hesaplaştığımız durumlardır. Bizim bireysel yaşantımızdan, kollektif yaşama dönüşüme giden yol içersinde çok önemli rol üstlenecek. 

    Satürn burcunun hava elementi burçlarda etkili olmasının nedeni, hava elementi burçları insan zihnini temsil eder. 

    İkizler ;  Gündelik bilgiyi

    Terazi : Birebir bilgi alıp, vermeyi

    Kova : Kollektifle bilgi paylaşımını temsil eder.

    Satürn Kova olduğu dönemin etkisi çok fazla sosyal medya kullanılmasıdır. Belki şu anda selfi, resim paylaşımı yapılıyor. Yavaş yavaş çok daha faydalı olmak için kullanılacak. Başkalarına faydalı olmak için kullanılacak. Dünyayı biz değiştireceğiz. Kendi kendine değişmeyecek. Biz bunları yaptıkça dünya değişecek. İnsanlara bilgi aktarırken daha fazla sorumluk hissedeceğiz. Yazdığınızın sorumluluğunu alın. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. Yaptığımız hareketlerin farkında olalım. Derin düşünelim. 

        Satürn bilgeliğin, derin düşüncenin gezegeni. Felsefenin derin sırrı. 

    Animal Tin (Ruh) : Mars - Güneş. En iyi ben yönetirim, patron - Çarpışan, Hak arayan

    Naturel Tin (Ruh) : Venüs - Ay. Yemek, içmek, eğlenmek

    Rasyonel Tin (Ruh) : Merkür - Jüpiter. Teoloji(Din), inançlar

    Satürn'e gelince daha farklı. ; İnsanın kendi sırları. Kova burcunda olunca, insanın kendi sırlarını keşfedeceği bir zaman dilimindeyiz. 

    İçinde bulunduğumuz Satürn Kova dönemi, bütün Dünya birlikte olup, birşeyleri keşfetme zorunda. Doğum haritamızda Saturn nerede ise o testlerden geçeceğiz. Bu yüzden de Satürn'ü mükafatlar olarakta tanımlayabiliriz. Satürn ayrıca birşeyleri somutlaştırmak, görünür hale getirmek ile de alakalıdır. Doğum haritamızda Kova burcu hangi eve düşüyor ise bu önümüzdeki 2-2,5 yıl boyunca o Astrolojik ev kişinin somutlaştıracağı, olgunlaştıracağı konulardır. 

    Birşeyden korkmak yerine anlalıyız. Korku birşeyi bilmemekten kaynaklanır. Bildikçe korkmamaya başlarız. Yani karanlıkta korkarız. Karanlıkta da bir müddet sonra korkmamaya başlarız. Karanlıkta görmeyi öğrenmek için karanlıkta kalmak gerekir. Bu yüzden zaman zaman karanlık dönemler yaşanır.

    Kişi eğer idealist ise, toplumun bütünün hayrına işler yapmak için yola çıkmışsa, konuşmuşsa, yazmışsa, bilgi aktarmışsa, iş yapmışsa o zaman onun yolu açılır. Kişi başkaları için birşey yapar gibi görünüp, aslında kendi için birşeyler yapar durumda ise o zamanda hayat onu indirir. Bu zamanda olduğumuz için Cesur Ruhlarız. Bu zamanda çok fazla deneyimden geçeceğiz. Hepimize çok şey öğretecek. Çok fazla testten geçeceğiz. Ama tekamül edeceğiz. Olgunlaşıp, gelişeceğiz. Bu testlerden sonra belki de çok daha iyi makamlara yükselme imkanı bulacağız.







Kaynak

Satürn'ü çok seveceksiniz! (Tekamül İçin Astroloji)

https://www.youtube.com/watch?v=lAjpQZ-HSdE 

Mistik Astroloji - Öner DÖŞER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SATURN

           Öner Döşer'in Saturn'ü çok seveceksiniz videosunu dinledim. Sizlere videoda anlatılanları özet olarak blog sayfamda yazdı...