26 Ekim 2020 Pazartesi

Balık X Başak

BAŞAK

23 Ağustos - 22 Eylül

Temel İlkesi : "Üretiririm"

Nelerden mutlu olur?

Düzenli, üretici ve güçlü zekaya sahip olmaktan keyif alır. Hem bedenini, hem zihnini geliştirir, çünkü işleri en iyi seviyeye getirmek isteği çok kuvvetlidir.

Bir alışveriş merkezinde Başak kadını aynaya doğru yaklaşır ve bir ruj dener. Bir rengin her iki tonuna bakar, hiç yardıma ihtiyacı yokmuş gibi görünür, ama satıcı yine de sorar. Acaba gerçekten yardımcı olabileceği bir konu var mıdır? Yeni duştan çıkmış gibi görünen, yumuşak ve parlak bir cildi olan genç bayan cevap verir, "aslında bu iki renk arasında kararsız kaldım, şu temizleme pamuklarını kullanarak ikisinide denedim!"(Elbette öyle yaptı, temizlik bir Başak için en öncelikli şeydir) ve genç kadın ekler, "benim için mükemmel olan hangisi karar veremedim! Aslında bu rengi beğendim, ama bu renk sanki bana "kütüphane altıda kapanıyor" diyor, ama diğeri sanki daha çekici gibi. Belki fazla modaya uygun olabilir. "Hadi bebek atla gidelim" der gibi duruyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Ben bu tip sosyal konularda biraz çekingenim ve eğer bu ruj bana biraz kendimi aşmama yardımcı olursa bunu alacağım."

Satıcı kız bu kadar pratik ve ayrıntılı bir cevap beklemiyordur ve her iki tonunda onda çok güzel duracağını söyler. Eğer satıcı kız müşterisine çok çekici olduğunu söylerse bu biraz riskli olabilir. Başaklar kendi mevcudiyetlerinin çok fazla farkında değillerdir, özellikle dış görünüşlerine gelince. Başaklar daha çok sağlıklarına dikkat ederler. Kadın ya da erkek, tüm Başaklar herkesin istediği şeyi ister. İyi bir sağlık ve iyi bir karakter. Her zaman formda kalmak isterler ve çoğunlukla zayıftırlar, fizikleri gıpta edilecek kadar güzeldir ve ciltleri mükemmeldir.

Bu arada, mağazanın erkek bölümünde neredeyse aynı sahne satıcı ile müşteri arasında tekrarlanmaktadır. Bu sahnede genç ve hoş görünümlü erkek Başak tezgahlar arasında kaliteli ve bir tarzı olan, saf yünden bir kazak ve yeni aldığı takım elbisesine tam olarak uyum sağlayacak iyi markalı bir kravat aramaktadır. Başak burcu, cinsiyeti ne olursa olsun iyi kaliteli mallardan hoşlanırlar. Başakların Paris şehrini yönettikleri bir tesadüf değildir. Başak iyi bir terziliği ve güzel bir görünüşü yönetir. Buna şık düğmeler, kaliteli kumaşlar ve güzel bir kesimde dahildir. Aslan burcu her zaman en yeni ve ünlü modacıların kıyafetlerini giymek ister, bu şekilde etrafındakiler tarafından takdir görmek ve beğenilmek ister. Başaklar ise zarafete önem verir ve yıllar boyu giyebileceği kıyafetler satın alır. Pratik bir burç olan Başak, modayı bir yatırım olarak görür. Başak eğer aldığı şey işe yaramıyorsa ne para ne de zaman harcayacaktır. Aldığı ürünler yıllar geçse de her zaman yeni görünecektir, çünkü Başaklar çok titizdir.

Başak erkeğimiz kırk beş dakika içinde gardırobu için doğru olan ürünleri seçmeye başarmıştır, ama onunla ilgilenen satıcı onu rahatsız etmek istemez, çünkü bu tip  müşterilerle daha önce de karşılaşmıştır ve bu tip bir müşteri her zaman kibar ve çok güzel konuşan tiptedir, muhtemelen iyi bir işi vardır ,belki bir yayımcı ya da dergi editörü olabilir. Dışarısı çok sıcak olabilir ama yine bu müşteri hep çok klas ve gıcır gıcır görünür. Müşteri büyük ihtimalle çok güzel bir şey bakıyordur. O yüzden karar vermek çok güç olacaktır. Erkeğin beden dili sanki şöyle diyor gibidir; "Henüz bana müdahale etme, beni rahat bırak!"bu yüzden satıcı geride durmayı tercih eder. Bir Başak mükemmel olanı aramaya baş koyduysa, en iyisi yardım talep etmektense onun konsantrasyonunu hiç bozmamaktır. Başaklar rahatsız edilmekten hoşlanmazlar.

Sevgili Başak, eskiler sizin burç özelliklerinizi ve yeteneklerinizi doğduğunuz yazın mevsimine bakarak belirlemişlerdir. Doğum gününüz yaz sonuna denk gelir, hasat zamanı için verimli bir zamandır. Bu nedenle toprağa, tarıma, sağlığa ve beslenme ile ilgilisinizdir. Sebze ve meyveler Aslan'nın altın güneşi altında olgunlaştılar ve şimdi toplanmaya hazırlar. Yaz aylarının sıcak ve tembel günleri geride kaldı, yerine rüzgarları bıraktı. Artık zamanla hava soğuyacak ve günler farkedilir derecede kısalacak. Artık yaşamanı rutinine geri dönme zamanıdır. Tempo başlar ve mahsuller toplanmaya başlanır.Toplanan mahsullerden konserve, turşu yapılır ya da güzelce korunurlar. Kaybedecek vakit yoktur! Sevgili Başak, bu yüzden doğduğunuz zamanın mevsimi size üretken olmak için güçlü bir sevk vermektedir. 

Bir Başak, her zaman başladığı projeleri bitirmek için acele eder. Ne kadar karmaşık olursa olsun, giriştiğiniz tüm işlerin üstesinden gelebilirsiniz. Başak'ın eleştirel ve düşünceli tabiatı sayesinde, giriştiğiniz her işin üstesinden gelebilecek yeteneğe sahipsinizdir. (Meyvelerin toplandığı dönemlerde, hangi mahsulün hemen yenmesi, hangisinin konserve edilmesi gerektiğini hemen anlayacaktır) görev bilinciniz çok yüksektir, yapılması gereken işleri büyük bir beceri ve ustalıkla yaparsınız. "Yapılmaya değer ne varsa, iyi yapılmayı hak ediyordu" sözü bir Başak tarafından söylenmiştir. Günlük işleri yapmakta ve belirli bir düzen içinde çalışmaktan hoşlanırsınız. Üretken olmak ve takdir görmek her Başak'ın doğasında vardır ve bu özellikler birçok yeteneğinizin temelini oluşturur.

Birçok insan Başak'ın doğum ayı olan Eylül ayını düşündüklerinde, akıllarına yeni senenin fiziksel başlangıcı gelir. Tekrar işe ve okula dönme zamanıdır, yeni hedeflere doğru yönelme vakti gelmiştir. Yönetici gezegeniniz Merkür, düşüncenin gezegenidir ve tüm zihinsel aktiviteleri sevmenize neden olur. Doğum ayınız artık içeriye girme zamanını biraz ciddi olunmalı ve işe dört elle sarılmalıdır. Bu yüzden, Başaklar öz disiplinleri kuvvetli kişilerdir.

 

BALIK

20 Şubat - 20 Mart

Temel İlkesi : "İnanırım"

Nelerden mutlu olur? 

Mutluluğu, acı çeken insanların acılarını geçirebilmek adına derin maneviyat, merhamet ve sevgi aktarmakta bulur. 

Balık, baharın gelmeye hazırlandığı yılın karanlık ve soğuk bölümünde doğmuştur. Doğa kıştan kalma soğuk ve buzlu beyaz bir örtüyle kaplıdır. Hayat yavaş yavaş o soğuk örtünün altında kıpırdamaya başlamıştır bile. Yapraksız dallarda tomurcuklar oluşmaya başlamıştır. Sessiz topraklar verimsiz olabilir ama sadeliğinde bir kutsallık vardır.

Eğer kış uykusundan uyanan bir ayı, uyumakta olduğu mağarasından çıkıp yiyecek bir şeyler bulmak isterse, esen sert rüzgar ona hemen inine geri dönmesini emredecektir. Diğer tüm hayvanlarda bu mevsimde yiyecek bulmakta güçlük çekerler ama yalnız değillerdir. İnsan bile yiyecek stoklarını artık tüketmek üzeredirler. Yazdan kavanozlara şeftali, vişne ve kayısılar da yavaş yavaş tükenmeye başlamıştır. Tohumlar zaman içinde yeniden yeşerecektir ama biraz daha vakti vardır. Şimdilik pazarların sunabildikleri çok azdır. Rüzgar hızlı esmeye devam eder ve bize yeni bir mevsimin çok yakında olduğunu haber verir. Ama şimdi dinlenme, düşünme, hayal kurma ve bekleme zamanıdır. Kabinin içi hala sıcak hayallerle doludur, yazdan kalma neşeli doğanın şarkılarını hayal etmektedir. Zihnin içindeki hayat hala canlı ve zengin bir ilham ile doludur.

Balık, Zodyak'ın on ikinci, yani son burcudur. Astrolojik çemberin sonunda dünyaya gelmiştir. Bu dönem, porsiyonlara limitler getirme hatta oruç tutma zamanıdır ve kişiyi yeni bir dönem için hazırlamaktadır. Eski zorunluluklar bitmeli, yeni hedefler belirlenmelidir ve genel bir hazırlanma başlamalıdır. "Aza kanaat etmek" olgusu önce Oğlak burcunda başlamıştır ve Balık burcunda yeniden ama daha manevi ve farklı bir biçimde karşımıza çıkar. Balık burcu için özveri, Oğlak burcunda olduğu gibi dünyevi nedenler taşımaz. Onun yerine özveri derin sonlar içindir. Bedeni, ruhu ve zihni netleştirmek, temizlemek için vardır. Birçok din telafi için yiyeceğin limitleşmesini önerir. Kişisel dini inancı ne olursa olsun, Balık burcu yüceliğin amacını aramaktadır




Susan MİLLER - Burçlar ve Olasılıklar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SATURN

           Öner Döşer'in Saturn'ü çok seveceksiniz videosunu dinledim. Sizlere videoda anlatılanları özet olarak blog sayfamda yazdı...