19 Ekim 2020 Pazartesi

Adım Adım Sağlık : Kalça Bölümü

Kalça bölümü, alt lenf sistemi,  kadınlarda fallop tüpleri ve rahim, erkeklerde prostata giden van deferen tüpü ve prostat oluşur. Topuk ve ayak bileği çevresinde yer alır. Siyatik sinirinin refleks noktası da topukta bulunur. Ayrıca altı meridyen de bu bölgeden geçtiği için topuk çok önemli bir alandır. Topuğun ovulması ile meridyenler uyarılır.

Siyatik Siniri ; Kalçadan başlayarak dizde ikiye ayrılan ve ayağa kadar inen büyük sinirdir. Siyatik sinirin iki refleks noktası vardır Bu noktalar her iki ayağın topuğun da olduğu gibi topuğun başladığı yerde de bir bant biçiminde ayağı enine doğru geçer.

Cinsel organlar ; Yansıma noktaları ayağın iç ve dışını ile ayak bileğinin üzerindedir.

Erkek Anatomisi ; Testisler, testisleri prostata bağlayan tüp, prostat üreter ve penisten oluşur. Testislerin refleks noktası ayağın dış tarafında bilek kemiğinin hemen altında bulunur. Prostat refleksi ayağın iç tarafındaki bilek kemiğinin altındadır. Testisleri prostata bağlayan tüp ise ayağın her iki yanındaki bilek kemiklerinin arasında kalan bileğin ön kısmındaki alanda yer alır.

Kadın Anatomisi ; Vajina, rahim, yumurtalıklar, yumurtalıkları rahme bağlayan fallop tüpleri kadın cinsel organlarıdır. Yumurtalıkların ayaktaki refleks noktası erkeklerdeki testis reflekslerinin yer aldığı alandadır. Ayağın dış bilek kemiğinin hemen altına denk gelir. Rahim erkeklerdeki prostat refleksi ile aynı yerdedir. Ayağın iç bilek kemiğinin altındadır. Fallop tüplerinin refleks alanı, testisleri prostada bağlayan tüpler ile birdir, ayağın üst bölümünde, iki bilek kemiği arasında yer alır 

Altı Lenf Sistemi ; Karın, kasıklar, diz arasındaki bezlerdir. Ayak bileğinin öne bakan bölümünde yer alır.

Bel kemiği ; Öne, arkaya, sağa ve sola dönebilen esnek bir yapıya sahiptir ve bu yapı, yukarıdan aşağı doğru 5 ayrı bölüme ayrılır. Boyun kısmı 7 omur, göğüs kısmı 12 omur,bel kısmı 5 omur, kalça kısmı 5 omur ve kuyruk sokumu kısmı 4 omurdan oluşur. Omuriliğini meydana getiren sinirler ise beyinden çıkıp omurların içinden geçer. Omurilik, beyinden kaynaklanan bu sinirleri vücudun çeşitli bölümlerine taşır. 

Belkemiği yansıma noktası; ayağın iç yanında, başparmağın ilk ekleminden topuğun ortasına kadar uzanır. 

Ense yansıma noktası; baş parmağın altında, parmağın ayağa bağlandığı eklemin hemen üzerinde yer alır.

Sırt yansıma noktası ; ense yansıma alanının bittiği yerden başlayıp, ayağın yan bölümünün ortasında sona erer.

Bel yansıma noktası ;

ayak kavisinde sırt yansıma alanının bittiği yerden topuğa kadar olan bölümde yer alır.

Kuyruk sokumu yansıma noktası ; Topuğun başından ortasına kadar olan bölümde yer alır.

Omuz, Dirsek, Kalça ve Diz : Ayağın dış kenarı eklemlerin refleks noktalarıdır.

Omuz : Kolların vücuda bağlandığı yerdir. Ensemiz ve iki omuz arasındaki bölüm tüm yorgunluk ve stresimizin yük gibi taşır. Refleks noktası, küçük parmağın altında ve ayağın dış kenarına gelen yaklaşık 1.5cm lik bir alandır.

Dirsek : Kolun üst ve alt bölümünü birbirine bağlayan parçadır.  Refleks noktası ayağın dış kenarının tam ortasındaki kemiğe gelen alanda yer alır.

Kalça : Bacağın leğen kemiğine bağlandığı bölümdür. Refleks noktası, ayağın dış kısmında bilek kemiğinin hemen altında yer alır.

Diz : Bacağın alt ve üst bölümlerini birbirine bağlar. Refleks noktası, topuğun dış kenarında yer alır.








Kaynak

Adım Adım Sağlık : refleksoloji - Zeynep Aksel WILHELM kitabından alıntılar



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SATURN

           Öner Döşer'in Saturn'ü çok seveceksiniz videosunu dinledim. Sizlere videoda anlatılanları özet olarak blog sayfamda yazdı...