9 Ekim 2020 Cuma

Adım Adım Sağlık : Göğüs Bölümü


Ayak tabanında ayak parmaklarının bittiği alanın hemen altından başlar ve ayak kavisinin başladığı yere kadar iner. 

 Ayağın Alt Bölümü
- Solunum Organları
Akciğer, diyafram kası, nefes borusu, bronşların refleks noktalarıdır.
Diyafram kası; akciğerlerin altında bulunur, göğüs ve karın boşluklarını ayırır. Nefes aldığımız zaman hava ciğere erişir. Nefes verdiğimiz zaman göğüs kafesi kasılarak, karbondioksiti dışarı iter.
Akciğer noktası; İkinci ve beşinci parmaklar arasında, ayak parmaklarının hemen bitiminden başlayarak ayağın kavisine kadar inen bölümü kaplar ve her iki ayakta da yer alır.
Diyafram refleks noktası ; Akciğer noktalarının altına gelen bölümde ayağın iç tarafından dış tarafına doğru uzanır.
Nefes borusu, timüs bezi, yemek borusu ve bronşların refleks noktaları ; Başparmak ile ikinci parmak arasından aşağıya, akciğer refleks alanına doğru düz olarak uzanan bölümde bulunur.
-Kalp ; Akciğerlerin arasındaki alanda sola doğru yer alır. Sadece sol ayağın altında diyafram çizgisinin sol üst bölümüne denk gelir. Kalbin iyi çalışması kan dolaşımının iyi yapılması, dolayısyla vücudun gereksindiği gazların, besinin ve atıkların sorunsuzca taşınması demektir.
-Trioid Bezi ; İnsanın büyümesi, vücudun etkinliği ve iyotu kan plazmasından ayırmakla görevlidir. Troid bezi tiroksin hormonu salgılar. İçsel huzur olan bağırsakların çalışmasına dek her konuda oynadığı rol büyüktür. Tabanda baş parmağın devamı olan birinci ayak tarağı kemiğinin yuvarlak bölümündedir.  
-Paratiroid Bezi ; Kan ve kemikler için gerekli olan kalsiyum ve fosfor miktarını kontrol eder. Başparmağın altında, yuvarlak kemiğin dış bölümündedir.
-Solar Pleksus ; Karın duvarının hemen arkasında, diyaframın önünde ağ halinde sinirler bulunur. Bu sinirler diyaframın altındaki karın bölgesindeki organlar ile ilişkili olduğundan, güneş ağı noktasının " Karın böülümünün beyni" ya da "sinir santrali" diye de adlandıralabiliyor. Ayak kavisinin başladığı yerde ve ayağın tam ortasındadır. Bu noktaya basıldığında adeta güneş şekli ortaya çıkar. Bu nokta ovulduğu zaman kişide rahatlama, gevşeme getirdiği için önemlidir. Stresi atma, sinirleri yatıştırma, alerji, astım gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur.
-Timüs Bezi ; Bağışıklık sisteminden sorumludur. Ergenlik çağından sonra fonksiyonunu yitirir. Başparmak ile ikinci parmak arasındaki boşluğun kemiğe dayandığı yerdedir.


 

 

Kaynak

Adım Adım Sağlık : refleksoloji - Zeynep Aksel WILHELM kitabından alıntılar


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SATURN

           Öner Döşer'in Saturn'ü çok seveceksiniz videosunu dinledim. Sizlere videoda anlatılanları özet olarak blog sayfamda yazdı...